Over mij - Praktijk voor haptotherapie Christa van Wijk

Over mij

Alles stroomt - Praktijk voor Haptotherapie Christa van Wijk Winterswijk

Alles stroomt

Na bijna 30 jaar in de verpleging te hebben gewerkt, waarvan een groot gedeelte in de palliatieve zorg, realiseerde ik me hoe vaak ik het advies gaf te vertrouwen op je gevoel en hoe vaak mij gevraagd werd "hoe dan?". Dit heeft mij bij de haptonomie gebracht en uiteindelijk bij de opleiding tot haptotherapeut bij het ITH.

Sterven is een bijzonder deel van het leven. En ik heb enorm veel geleerd van mijn clienten in de palliatieve zorg. Haptomie heeft mij handvatten gegeven om wat ik daar geleerd heb door te geven.

Wat mij het meeste trekt in de haptonomie is dat het een ervaringsgerichte therapie is, die in het hier en nu werkt. Waarin, ook ik als therapeut, ervaar hoe lichaam en geest één kunnen zijn. De gevoeldoorstraalde rede.
Voor mij heeft het een nieuwe wereld geopend, waarin ik mij op nog veel meer vlakken professioneel en persoonlijk wil ontwikkelen.

Mensen beschrijven mij als warm, betrokken en creatief. De tekeningen die je op deze site ziet zijn werkaantekening( voor mij), die ik gemaakt heb als onderdeel van het behandelproces.

Leven is voor mij beweging:

“Alles stroomt,

niemand stapt tweemaal in dezelfde rivier”

-Heracles –

Christa van Wijk

Scroll naar boven